Przepis na Sztuka mięsa w sosie chrzanowym I

Składniki potrzebne do przepisu: Sztuka mięsa w sosie chrzanowym I

  • wołowina 1 kg
  • włoszczyzna 1 pęczek
  • cebula 1 szt
  • >suszony grzybek 1 szt
  • ziele angielskie
  • chrzan 3 łyżki
  • masło 1 łyżka
  • mąka 1 łyżka
  • śmietana 3 łyżki
  • cukier
  • sól
  • pieprz 3 ziarna
  • >natka pieruszki
  •  

    Czas przygotowania przepisu:

    Łączny czas przyrzadzenia: 2godz. 10min.
    Czas przygotowania: 130 min.

     

    jak przyrządzić Sztuka mięsa w sosie chrzanowym I ?

    Mięso zalać 7 szklankami wrzątku, zagotować. Cebulę przepołowić, zrumienić na suchej patelni, wraz z obraną włoszczyzną, grzybkiem, zielem i pieprzem dodać do mięsa i gotować 90 minut. Pod koniec gotowania posolić. Masło stopić, dodać mąkę, zasmażyć, rozprowadzić szklanką rosołu, dodać chrzan, doprawić solą i cukrem. Wlać śmietanę, zagotować. Mięso wyjąć z rosołu, osączyć, pokroić na plastry, ułożyć na półmisku, polać sosem, posypać pieprzem i ozdobić natką.

    0/5 (0 Reviews)
    Default image
    admin
    Articles: 22556