Przepis na Udka w warzywnym sosie

Składniki potrzebne do przepisu: Udka w warzywnym sosie

  • >udka drobiowe 2 sztuki
  • papryka 1/2 sztuki
  • marchew 1-2 sztuki
  • cebula 1 sztuka
  • pieczarki 7-8 sztuk
  • pietruszka 1/2 pęczka
  • śmietana 2 łyżki
  • mąka
  • sól
  • pieprz
  •  

    Czas przygotowania przepisu:

    Łączny czas przyrzadzenia: 30min.
    Czas przygotowania: 30 min.

     

    jak przyrządzić Udka w warzywnym sosie ?

    Udka umyć, podzielić na połowy, obtoczyć w mące i obsmażyć na maśle. Dodać pokrojoną cebulę i podlać wodą albo bulionem. Pieczarki umyć, pokroić w plastry, dodać do mięsa. Posolić i dusić. Paprykę oczyścić, umyć, pokroić na kawałki, dodać do reszty. Doprawić do smaku.

    Na koniec dodać śmietanę. Jeśli trzeba sos zagęścić mąką.

    Natkę pietruszki opłukać, drobno posiekać, posypać całość i wymieszać.

    0/5 (0 Reviews)
    Default image
    admin
    Articles: 22556