Przepis na Wieprzowina po fińsku

Składniki potrzebne do przepisu: Wieprzowina po fińsku

  • wieprzowina 35 dkg
  • cebula 1 szt
  • mąka 1 łyżka
  • smalec 1 łyżka
  • koncentrat pomidorowy 1/2 łyżki
  • śmietana 1/4 szklanki
  • sól
  •  

    Czas przygotowania przepisu:

    Łączny czas przyrzadzenia: 45min.
    Czas przygotowania: 45 min.

     

    jak przyrządzić Wieprzowina po fińsku ?

    Mięso pokroić w plastry, obrumienić szybko na tłuszczu z obu stron, wyjąć i trzymać w cieple. W tym samym naczyniu zrumienić mąkę z drobno pokrojoną cebulą.

    Rozprowadzić zimną wodą i zagotować mieszając, aby powstał gładki, gęsty sos. Do sosu włożyć obsmażone mięso i gotować na najmniejszym ogniu, aż będzie miękkie.

    Przy końcu gotowania dać koncentrat i ewentualnie śmietankę.

    0/5 (0 Reviews)
    Default image
    admin
    Articles: 22556