Przepis na Zupa marchewkowa z curry

Składniki potrzebne do przepisu: Zupa marchewkowa z curry

  • marchew 1/2 kg
  • pietruszka 1 szt.
  • seler 1 kawałek
  • >kostki bulionowe warzywne 2 szt
  • curry 1/2-1 łyżeczki
  • >posiekany koperek 3 łyżki
  • sól
  • pieprz
  • >jarzynka
  •  

    Czas przygotowania przepisu:

    Łączny czas przyrzadzenia: 45min.
    Czas przygotowania: 45 min.

     

    jak przyrządzić Zupa marchewkowa z curry ?

    Warzywa obrać, umyć i pokroić w cienkie słupki lub zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Zalać 1, 2 litra wody i gotować do miękkości warzyw. Pod koniec gotowania dodać kostki rosołowe. Przyprawić wg upodobań. Na talerzu dodać posiekany koperek.

    0/5 (0 Reviews)
    Default image
    admin
    Articles: 22556