Przepis na Zupa marchewkowa z imbirem i awocado

Składniki potrzebne do przepisu: Zupa marchewkowa z imbirem i awocado

  • cebula 1 sztuka
  • marchew 500 gram
  • imbir 10 gra
  • limetka 1 sztuka
  • masło 30 gram
  • sól szczypta
  • pieprz szczypta
  • cebula 1 łyżki
  • wywar warzywny 800 ml
  • awokado 1 szt
  • kolendra 1 wiązka
  • >creme fraiche 100 ml
  •  

    Czas przygotowania przepisu:

    Łączny czas przyrzadzenia: 30min.
    Czas przygotowania: 30 min.

     

    jak przyrządzić Zupa marchewkowa z imbirem i awocado ?

    Cebulkę i imbir obrać i pokroić. Marchew umyć, obrać i pokroić. Obrać i wycisnąć sok. Cebule, imbir i skórkę z limetki poddusić na rozgrzanym maśle. Następnie dodać kawałki marchwi i jeszcze chwile poddusić. Przyprawić i obsypać cukrem. Dusić kolejne 2 minuty. Wlać wywar, zagotować i gotować kolejne 20 minut. Avocado obrać, usunąć pestkę i pokroić w kostkę. Kolendrę posiekać i dodać do avocado. Przyprawić solą, pieprzem i 2 łyżkami soku z limetki. Następnie zupę zmiksować i wymieszać z creme fraiche i jeszcze raz przyprawić solą, pieprzem i 2 łyżkami soku z limetki. Na końcu dodać pokrojone i avocado. Smacznego )

    0/5 (0 Reviews)
    Default image
    admin
    Articles: 22556