Przepis na Zupa ogórkowa tradycyjna

Składniki potrzebne do przepisu: Zupa ogórkowa tradycyjna

  • wywar z mięsa i warzyw 1,5 L
  • ogórki kiszone 8 szt
  • cebula 1 szt
  • czosnek 1 ząbek
  • mąka 2 łyżki
  • masło 2 łyżki
  • śmietana 18% 100 ml
  • ziemniaki 4 szt
  • >maggi 1 do smaku
  •  

    Czas przygotowania przepisu:

    Łączny czas przyrzadzenia: 45min.
    Czas przygotowania: 45 min.

     

    jak przyrządzić Zupa ogórkowa tradycyjna ?

    Wywar zagotować. Na maśle podsmażyć pokrojoną w kostkę cebulkę , drobno posiekany lub zmiażdżony czosnek. Ogórki tarkować na grubych oczkach wrzucić do cebuli czosnku – przesmażyć .Tak przesmażone ogórki dołączyć do wywaru. Ziemniaki obrać pokroić w drobną kostkę i dorzucić do zupy .Kiedy ziemniaki będą miękkie zrobić zawiesinę z mąki i śmietany i powoli wlewać do zupy ciągle mieszając , doprawić do smaku i zagotować.

    0/5 (0 Reviews)
    Default image
    admin
    Articles: 22556