Składniki potrzebne do przepisu: Zupa Pieczarkowa babci
Czas przygotowania przepisu:
Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 0min.
Czas przygotowania: 1 godz.
jak przyrządzić Zupa Pieczarkowa babci ?
Żeberka umyć, zalać wodą zagotować, zebrać szumowiny, dodać startą włoszczyznę i pokrojonego pora, zagotować. Do gotującego wywaru dodać kucharka, gotować do miękkości żeberek.
Ugotowane żeberka wyjąć, pokroić, do wywaru dodać pokrojone w plasterki pieczarki i ziemniaki w kostkę, gotować do miękkości ziemniaków, pod koniec gotowania dodać drobny makaron, gotować jeszcze 10 min. Wrzucić mięsko i posiekany koperek.
Śmietanę wyłożyć do miseczki, wlać gorącej zupy, dobrze wymieszać, wlać do zupy, wymieszać (nie gotować)
Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Smacznego.