Przepis na Zupa Pieczarkowa babci

Składniki potrzebne do przepisu: Zupa Pieczarkowa babci

  • żeberka 1/2 kg
  • pieczarki 1/2 kg
  • marchewka 2 szt
  • seler 1/4 szt
  • por 1 szt
  • pietruszka 1 szt
  • woda 3 litry
  • ziemniaki 6 szt
  • makaron drobny 4 czubate łyżki
  • śmietana kwaśna18% 200 gram
  • sól
  • pieprz
  • >vegeta 1 łyżka
  •  

    Czas przygotowania przepisu:

    Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 0min.
    Czas przygotowania: 1 godz.

     

    jak przyrządzić Zupa Pieczarkowa babci ?

    Żeberka umyć, zalać wodą zagotować, zebrać szumowiny, dodać startą włoszczyznę i pokrojonego pora, zagotować. Do gotującego wywaru dodać kucharka, gotować do miękkości żeberek.

    Ugotowane żeberka wyjąć, pokroić, do wywaru dodać pokrojone w plasterki pieczarki i ziemniaki w kostkę, gotować do miękkości ziemniaków, pod koniec gotowania dodać drobny makaron, gotować jeszcze 10 min. Wrzucić mięsko i posiekany koperek.

    Śmietanę wyłożyć do miseczki, wlać gorącej zupy, dobrze wymieszać, wlać do zupy, wymieszać (nie gotować)

    Doprawić do smaku solą i pieprzem.

    Smacznego.

    0/5 (0 Reviews)
    Default image
    admin
    Articles: 22556