Przepis na Zupa pomidorowa z bazylią

Składniki potrzebne do przepisu: Zupa pomidorowa z bazylią

  • pomidory 2,3 kg
  • >duże liście bazylii 24 szt
  • >solone masło 175 g
  • sól
  • pieprz
  • >twarożek kremowo-śmietankowy 75 g
  •  

    Czas przygotowania przepisu:

    Łączny czas przyrzadzenia: 25min.
    Czas przygotowania: 15 min.
    Czas gotowania: 10 min.

     

    jak przyrządzić Zupa pomidorowa z bazylią ?

    Pomidory sparzyć, zdjąć skórkę, przeciąć na pół. Nasiona i sok zebrać łyżeczką i wrzucić do sita, wstawionego do miski. Sok odcedzić i odstawić, miąższ pociąć na cienkie paski. 6 liści bazylii odłożyć, resztę posiekać na duże kawałki. Paski pomidorów, odsączony sok i bazylię wrzucić na patelnię, dodać 50 g masła i smażyć na średnim ogniu, cały czas mieszając. Kiedy paski zaczną pękać, zwiększyć ogień, dodać resztę masła i szybko wymieszać. Lekko podgotować, doprawić solą i pieprzem. Zupę wlać do talerzy, na środek każdego talerza położyć odrobinę twarożku, przybrać bazylią i podawać.

    0/5 (0 Reviews)
    Default image
    admin
    Articles: 22556