Jak przyrządzić Sernik na zimno z galaretką?

Przepis: Sernik na zimno z galaretką

Ile porcji: 3

Łączny czas przyrzadzenia: 30min.
Czas przygotowania: 30 min.

Jak przyrządzić Sernik na zimno z galaretką?

Ser zmielić przez maszynkę, utrzeć margarynę,

stopniowo dodawać żółtka i cukier,

po utarciu dodajemy stopniowo zmielony ser .

Następnie do sera dodajemy ostudzoną galaretkę pomarańczową (ugotować w 1 szklance wody 1 opakowanie) Ser dzielimy na dwie części, do 1-nej dajemy rodzynki,

do drugiej dajemy kawałki gorzkiej czekolady i kakao.

Na biszkopt dajemy masę kakaową, na to ser z rodzynkami. Pianę z 2 białek ubić na sztywno z 1/2 szklanki cukru, do ubitej piany powoli wlać przestudzoną galaretkę wiśniową (w 1 szkl. wody)

Na ser wykładamy ubitą pianę z białek z galaretką można na tą pianę położyć jakieś owoce ale nie koniecznie i tak jest pyszny.

SMACZNEGO!!!!

0/5 (0 Reviews)
Default image
admin
Articles: 22553