Przepis: Sernik na zimno z galaretką
Ile porcji: 3
Łączny czas przyrzadzenia: 30min.
Czas przygotowania: 30 min.
Jak przyrządzić Sernik na zimno z galaretką?
Ser zmielić przez maszynkę, utrzeć margarynę,
stopniowo dodawać żółtka i cukier,
po utarciu dodajemy stopniowo zmielony ser .
Następnie do sera dodajemy ostudzoną galaretkę pomarańczową (ugotować w 1 szklance wody 1 opakowanie) Ser dzielimy na dwie części, do 1-nej dajemy rodzynki,
do drugiej dajemy kawałki gorzkiej czekolady i kakao.
Na biszkopt dajemy masę kakaową, na to ser z rodzynkami. Pianę z 2 białek ubić na sztywno z 1/2 szklanki cukru, do ubitej piany powoli wlać przestudzoną galaretkę wiśniową (w 1 szkl. wody)
Na ser wykładamy ubitą pianę z białek z galaretką można na tą pianę położyć jakieś owoce ale nie koniecznie i tak jest pyszny.
SMACZNEGO!!!!