Jak przygotować Botwinka na gorąco z filetem drobiowym?

Przepis: Botwinka na gorąco z filetem drobiowym

Ile porcji: 2

Łączny czas przyrzadzenia: 45min.
Czas przygotowania: 20 min.
Czas smażenia: 25 min.

Jak przygotowaćBotwinka na gorąco z filetem drobiowym ?

Botwinkę dokładnie umyć i osuszyć, następnie podzielić łodygi na mniejsze. Fileta umyć, osuszyć, podzielić na mniejsze filety, każdy oprószyć solą i pieprzem. Na patelni rozgrzać oliwę z oliwek i wrzucić botwinkę, smażyć kilka minut, aż będzie miękka. Na drugiej teflonowej patelni usmażyć bez tłuszczu fileta, jeśli patelnia nie jest dobra i przypala, można dać kilka kropli oliwy. Podawać fileta razem z gorącą, smażoną botwinką.

0/5 (0 Reviews)
Default image
admin
Articles: 22553