Jak przygotować Karkówka miodowa Justysi?

Przepis: Karkówka miodowa Justysi

Ile porcji: 6

Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 20min.
Czas przygotowania: 80 min.

Jak przygotowaćKarkówka miodowa Justysi ?

Karkówkę moczymy w wodzie z majerankiem, a następnie porcjujemy na mniejsze kawałki. Gotowe mięso posypujemy pieprzem. Miód mieszamy z czosnkiem, musztardą i odrobiną oliwy. Następnie mięso smarujemy miodem i wkładamy do naczynia żaroodpornego.

Pieczemy 10 minut w 200 stopniach, potem zmniejszamy temperaturę do 180 (pieczenie ok 60 minut).

Na 20 minut przed końcem dorzucamy do naczynia posiekaną w plastry czerwoną cebulę, kukurydzę i groszek. Mięso podajemy z ziemniakami i surówką.

0/5 (0 Reviews)
Default image
admin
Articles: 22553