Jak przyrządzić Kurczak nadziany na butelkę?

Przepis: Kurczak nadziany na butelkę

Ile porcji: 4

Łączny czas przyrzadzenia: 2godz. 0min.
Czas przygotowania: 2 godz.

Jak przyrządzić Kurczak nadziany na butelkę?

Przygotuj blachę nalej do niej wodę może być zimna, do butelki również nalej wodę. Kurczaka w całości delikatnie ponacinaj nożem tak aby móc wsadzić w szczelinę pokrojony na paseczki czosnek według uznania jak lubisz smak i zapach czosnku dodaj więcej. Nabij kurczaka na butelkę, tak aby nóżki mu zwisały.

Do miseczki wlej około 4 łyżek oleju wsyp :PRZYPRAWĘ DO KURCZAKA” tak około 3/4 paczki wymieszaj dokładnie i nasmaruj nim kurczaka. Wsadź do piekarnia nagrzanego do około 180stopni. Piec około 1,5 godziny od czasu do czasu dolej do blachy odrobinę wody pamiętaj aby była gorąca/wrząca bo butelka pęknie.

Sos który ocieknie z kurczaka nadaje się do polania ziemniaków, klusek lub ryżu według uznania. Zlej sos do garnuszka. Do szklanki wlej wodę 1/3 szklanki na dnie dodaj łyżeczkę mąki ziemniaczanej i dwie mąki pszennej wymieszaj razem i do gotującego się sosu wlej przygotowana mąkę dobrze wszystko razem wymieszaj i pozostaw do ponownego zagotowania.

Wodę z butelki można wylać do zlewu.

Gotowe

0/5 (0 Reviews)
Default image
admin
Articles: 22556