Jak przyrządzić Polędwica wieprzowa z pieczarkami?

Przepis: Polędwica wieprzowa z pieczarkami

Ile porcji: 3

Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 30 min

Jak przyrządzić Polędwica wieprzowa z pieczarkami?

Polędwicę umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem, posolić.

Pieczarki umyć, pokroić na dowolne kawałki, posypać vegetą, smażyć na maśle roślinnym do wyparowania wody, około 10 min.

Końce polędwiczek ściąć cienkim długim nożem, zrobić przez środek dziurę,(z obydwu końców) napychać w środek podsmażone pieczarki, z jednej i drugiej strony.(końce spiąć wykałaczką)

Następnie jeszcze raz leciutko posolić, popieprzyć, rozgrzać masło roślinne na patelni włożyć polędwiczki, obsmażyć na złoty kolor na małym ogniu, kilkakrotnie przekładać na drugą stronę.

Podlać odrobiną wody, żeby polędwiczki się pod parowały i były miękkie, około 7-10 min.

Polecam moje polędwiczki są soczyste i pyszne.

0/5 (0 Reviews)
Default image
admin
Articles: 22553