Jak przyrządzić Polędwiczki wołowe zapiekane w pieczarkach?

Przepis: Polędwiczki wołowe zapiekane w pieczarkach

Ile porcji: 6

Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 50min.
Czas przygotowania: 30 min.
Czas pieczenia: 60 min.
Czas smażenia: 20 min.

Jak przyrządzić Polędwiczki wołowe zapiekane w pieczarkach?

Mięso myjemy, osuszamy, kroimy w mniejsze kawałki. Do 3 – 4 łyżek oleju dodajemy drobno posiekany czosnek, sól, pieprz, musztardę, majeranek, sok z cytryny. Nacieramy mięso, odstawiamy na kilka godzin w chłodnę miejsce.

Na patelni rozgrzewamy olej, kawałki mięsa panierujemy w mące, podsmażamy na złoty kolor.

Usmażone kawałki wołowiny przekładamy do naczynia żaroodpornego, dodajemy umyte i pokrojone pieczarki i marchew. Zalewamy szklanką bulionu, pieczemy pod przykryciem w 180 stopniach około 1 godziny.

Smacznego.

0/5 (0 Reviews)
Default image
admin
Articles: 22553