Jak przyrządzić Pulpeciki z warzywami?

Przepis: Pulpeciki z warzywami

Ile porcji: 3

Łączny czas przyrzadzenia: 35min.
Czas przygotowania: 35 min.

Jak przyrządzić Pulpeciki z warzywami?

Mięso połączyć z jajkiem, przyprawami, namoczoną i odciśniętą bułką, zamieszać i uformować pulpeciki. Obsmażyć z obu stron na tłuszczu.

Cebulę pokroić w piórka i udusić, pod koniec połączyć z przecierem. Do garnka przelać groszek z marchewką wraz z zalewą, dodać kostkę rosołową i chwilę gotować. Gdy warzywa są miękkie dodać do nich uduszoną cebulę z przecierem oraz usmażone pulpety.

Całość zamieszać, dusić jeszcze chwilkę, ewentualnie doprawić.

Pulpety posypać startym żółtym serem, podawać jak ser się rozpuści.

0/5 (0 Reviews)
Default image
admin
Articles: 22553