Przepis na Dewolaj

Składniki potrzebne do przepisu: Dewolaj

  • >filet z indyka lub kurczaka 2 szt
  • jaja całe 1 szt
  • pieczarki 60 dag
  • ser żółty 2 plastry
  • bułka tarta do obtaczania
  • >przyprawa do kurczaka
  • sól 3 szczypta
  • pieprz 3 szczypta
  •  

    Czas przygotowania przepisu:

    Łączny czas przyrzadzenia: 30min.
    Czas przygotowania: 30 min.

     

    jak przyrządzić Dewolaj ?

    Filety umyć, obrać z odpadków i rozłożyć tak jak mięso na rolady, lekko rozbić. Przyprawić przyprawą do kurczaka. Pieczarki pokroić w plasterki, przesmażyć dusząc aż zmiękną, podzielić na pół. Na środek każdego filetu położyć ser i pieczarki. Zwinąć w rulony (można użyć wykałaczek) panierować w jajku i bułce tartej. Smażyć na oliwie ok 15 minut.

    0/5 (0 Reviews)
    Default image
    admin
    Articles: 22553