Przepis na Zapiekany schab z fasolą

Składniki potrzebne do przepisu: Zapiekany schab z fasolą

  • schab 6 plastrów
  • papryka 1 sztuka
  • cebula 1 sztuka
  • czerwona fasola 1/2 puszki
  • starty żółty ser 6 łyżek
  • >kukurydza konserwowa 6 łyżek
  • bułka tarta do panierowania
  • olej do smażenia
  •  

    Czas przygotowania przepisu:

    Łączny czas przyrzadzenia: 30min.
    Czas przygotowania: 30 min.

     

    jak przyrządzić Zapiekany schab z fasolą ?

    Mięso rozbić i panierować w jajku i bułce. Smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor. Paprykę i cebulę pokroić w kostkę. Fasolę osączyć z zalewy. Dodać do papryki i wymieszać. Kotlety ułożyć w wysmarowanym tłuszczem naczyniu żaroodpornym. Na każdy nakładać przygotowane warzywa. Obsypać serem i zapiekać do rozpuszczenia się sera.

    0/5 (0 Reviews)
    Default image
    admin
    Articles: 22553