Jak przyrządzić Risotto z grzybami?

Przepis: Risotto z grzybami

Ile porcji: 6

Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 15min.
Czas przygotowania: 75 min.

Jak przyrządzić Risotto z grzybami?

Grzyby oczyścić, umyć, osączyć, pokroić w plasterki,

Rozgrzać na patelni 1 łyżkę oleju, wrzucić grzyby, przykryć, zmniejszyć gaz i udusić.

Ugotować na półmiękko ryż.

Połączyć ryż z uduszonymi grzybami, przyprawić do smaku solą i pieprzem..

Żaroodporne naczynie posmarować masłem, posypać tartą bułką, napełnić masą, wygładzić powierzchnię, posypać wiórkami masła.

Wstawić do nagrzanego do 160 stopni piekarnika na 15 minut, przed podaniem posypać drobno posiekaną natką pietruszki i ziołami.

Najlepiej postawić na stole w naczyniu, w którym zapiekaliśmy potrawę.

Przed końcem pieczenia można potrawę posypać warstwą startego sera.

Podawać z sałatą lub surówkami.

0/5 (0 Reviews)
Default image
admin
Articles: 22553