Przepis na Bezowy smakołyk

Składniki potrzebne do przepisu: Bezowy smakołyk

  • białka 8 sztuk
  • cukier 20 dkg
  • cukier puder 15 dkg
  • mąka ziemniaczana 3 dkg
  •  

    Czas przygotowania przepisu:

    Łączny czas przyrzadzenia: 5min.
    Czas przygotowania: 5 min.

     

    jak przyrządzić Bezowy smakołyk ?

    Białka ubijamy z cukrem. Cukier puder przesiewamy z mąką ziemniaczaną na pianę. Delikatnie mieszamy. Masą napełniamy szprycę – wcześniej zakładamy końcówkę z okrągłym otworem.

    Masę wyciskamy spiralnie na blachę wyłożoną papierem do pieczenia tworząc okrągły spód a dookoła robimy kleksy.

    Wstawiamy na osiem godzin do piekarnika nagrzanego do 100’C – miedzy drzwiczki a piecyk wkładamy łyżkę kuchenną drewnianą aby mogła się wydobywać para.

    Maliny przebieramy i myjemy, osączamy.

    Śmietanę ubijamy na sztywno z cukrem, dodajemy koniak. Wykładamy na ostudzoną bezę a na wierzchu posypujemy malinami.

    0/5 (0 Reviews)
    Default image
    admin
    Articles: 22556