Składniki potrzebne do przepisu: Bezowy smakołyk
Czas przygotowania przepisu:
Łączny czas przyrzadzenia: 5min.
Czas przygotowania: 5 min.
jak przyrządzić Bezowy smakołyk ?
Białka ubijamy z cukrem. Cukier puder przesiewamy z mąką ziemniaczaną na pianę. Delikatnie mieszamy. Masą napełniamy szprycę – wcześniej zakładamy końcówkę z okrągłym otworem.
Masę wyciskamy spiralnie na blachę wyłożoną papierem do pieczenia tworząc okrągły spód a dookoła robimy kleksy.
Wstawiamy na osiem godzin do piekarnika nagrzanego do 100’C – miedzy drzwiczki a piecyk wkładamy łyżkę kuchenną drewnianą aby mogła się wydobywać para.
Maliny przebieramy i myjemy, osączamy.
Śmietanę ubijamy na sztywno z cukrem, dodajemy koniak. Wykładamy na ostudzoną bezę a na wierzchu posypujemy malinami.