Przepis na Cukiniowe racuszki

Składniki potrzebne do przepisu: Cukiniowe racuszki

  • >cukinia – duża 1 sztuka
  • mąka 3/4 szklanki
  • płatki owsiane 3/4 szklanki
  • wiórki kokosowe 3/4 szklanki
  • jajka 2 sztuki
  • cukier 5 łyżek
  • proszek do pieczenia 1 łyżeczka
  • >kisiel truskawkowy instant 1 sztuka
  • morele 30 dag
  • woda 3/4 szklanki
  • olej 1/2 szklanki
  • cukier puder 1/2 szklanki
  •  

    Czas przygotowania przepisu:

    Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 0min.
    Czas przygotowania: 60 min.

     

    jak przyrządzić Cukiniowe racuszki ?

    Cukinię obrać i wydrążyć nasienniki, zetrzeć połowę cukinii na drobnej tarce, drugą połowę na grubych oczkach, odcisnąć nadmiar soku i przełożyć do miski (miałam po odciśnięciu soku 3 szklanki startej cukinii ). Płatki owsiane przyrumienić na suchej patelni i dodać do cukinii. Następnie dodać mąkę, trzy łyżki cukru, proszek do pieczenia, jajka i wiórki kokosowe. Wszystko razem wymieszać (ma powstać gęste ciasto). Patelnię nasmarować bardzo cienką warstwą oleju i kiedy będzie już gorąca kłaść małe porcje ciasta. Smażyć na złoty kolor na niewielkim ogniu. Gotowe posypać cukrem pudrem i podać z kisielem. Kisiel

    morele obrać i wyciągnąć pestki. Zagotować 3/4 szklanki wody z 2 łyżkami cukru. Do gotującej się wody dodać morele i zagotować. Na koniec wsypać kisiel i mieszać aż do zgęstnienia.

    0/5 (0 Reviews)
    Default image
    admin
    Articles: 22553