Przepis na Mleczno-waniliowe szyszki

Składniki potrzebne do przepisu: Mleczno-waniliowe szyszki

  • mleko 1,5% 600 ml
  • cukier 150 g
  • śmietana 30% 200 ml
  • wanilia 1 laska
  • ryż preparowany 50 g
  •  

    Czas przygotowania przepisu:

    Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 10min.
    Czas przygotowania: 10 min.
    Czas gotowania: 60 min.

     

    jak przyrządzić Mleczno-waniliowe szyszki ?

    Mleko, śmietankę i cukier mieszamy w rondlu o grubym dnie. Stawiamy na gazie i zagotowujemy, zmniejszamy płomień do minimum i gotujemy do 60 minut, mieszając w odstępach 10 minutowych.

    Po 20 minutach wyjmujemy wanilię.

    Do gotowej masy wsypujemy ryż i mieszamy.

    Lekko studzimy, formujemy kulki, schładzamy w lodówce.

    0/5 (0 Reviews)
    Default image
    admin
    Articles: 22556