Przepis na Truskawki po parysku

Składniki potrzebne do przepisu: Truskawki po parysku

  • truskawki 500 g
  • >truskawkowa galaretka 1 opakowanie
  • >twarożek homogenizowany waniliowy 150 g
  • >kremówka 1/2 szklanki
  • jajka 2 sztuki
  • mandarynka 1 sztuka
  • orzechy laskowe 1 garść
  • cukier 2 łyżeczki
  • >mleczna czekolada 1/2 tabliczki
  •  

    Czas przygotowania przepisu:

    Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 0min.
    Czas przygotowania: 50 min.
    Czas gotowania: 10 min.

     

    jak przyrządzić Truskawki po parysku ?

    Zagotować 1/2 litra wody i rozpuścić galaretkę. Umyte truskawki włożyć do pucharków, zalać wystudzoną galaretką, wstawić do lodówki. Jajka umyć, sparzyć, oddzielić żółtka od białek. Żółtka utrzeć z cukrem, dodać do serka homogenizowanego. Ubić pianę z białek i lekko ją wymieszać z kremem twarożkowym. Na zastygniętą galaretkę nałożyć krem, posypać pokruszoną czekoladą, udekorować bitą śmietaną, orzechami, kawałkami mandarynki.

    0/5 (0 Reviews)
    Default image
    admin
    Articles: 22553