Jak przyrządzić Szynka z tymiankiem po hiszpańsku?

Przepis: Szynka z tymiankiem po hiszpańsku

Ile porcji: 6

Łączny czas przyrzadzenia: 3godz. 0min.
Czas przygotowania: 3 godz.

Jak przyrządzić Szynka z tymiankiem po hiszpańsku?

Szynkę umyć i osuszyć. Natrzeć solą, pieprzem i roztartym czosnkiem. Odłożyć na godzinę w chłodne miejsce. Przełożyć do brytfanny i polać bulionem. Piec 50 minut w temperaturze 200 stopni, kilkakrotnie polewając powstającym sosem.

Jajko, bułkę tartą, olej i musztardę starannie wymieszać. Świeży tymianek umyć, osuszyć, drobno pokroić, dodać do pasty, doprawić solą i pieprzem do smaku.

Zamiast świeżego tymianku można uzyć 1 łyżeczki suszonego.

Upieczoną szynkę lekko przestudzić. Wierzch i boki posmarować przygotowaną pastą tymiankową. Zapiekać 15 minut w temperaturze 200 stopni, aż skórka będzie rumiana.

0/5 (0 Reviews)
Default image
admin
Articles: 22553