Przepis na Oliwe ascolane

Składniki potrzebne do przepisu: Oliwe ascolane

  • oliwki duże w wodzie i soli 300 gr.
  • >mięso mieszane w kawałkach(kurczak,cielęcina,wieprzowina) 300 gr.
  • masło
  • szałwia
  • żółtka 2
  • parmezan starty 2 łyżki
  • gałka muszkatołowa
  • sól
  • pieprz
  • olej do smażenia
  •  

    Czas przygotowania przepisu:

    Łączny czas przyrzadzenia: 5min.
    Czas przygotowania: 5 min.

     

    jak przyrządzić Oliwe ascolane ?

    Mięso oddzielnie podsmażyć na maśle i szałwii, zostawić do ochłodzenia przekręcić przez maszynkę, przekręcić też oliwki, oddzielnie i odlać później od nich tą wodę która się nazbierała, najlepiej zostawiając oliwki na drobnym sitku. Włożyć oliwki do miski dodać żółtka, parmezan, mięso, troszkę zetrzeć gałki, pieprz i wymieszać dobrze. Z tego ulepić małe kulki wielkości orzecha włoskiego, maczać ich w mące, jajku i bułce, smażyć na rozgrzany oleju.

    0/5 (0 Reviews)
    Default image
    admin
    Articles: 22553