Przepis na Naleśniki meksykańskie

Składniki potrzebne do przepisu: Naleśniki meksykańskie

  • ser żółty 15 dag
  • fasola czerwona z puszki 1 puszka
  • fasola biała z puszki 1 puszka
  • >kukurydza konserwowa 1 puszka
  • groszek konserwowy 1 puszka
  • fasolka szparagowa zielona mrożoma lub świeża 150 g
  • cebula czerwona 1 sztuka duza
  • czosnek granulowany lub zwykły 2 szczypty
  • papryka czerwona 1 sztuka
  • papryka chili 1 w proszku
  • mąka (najlepiej szymanowska bądź tortowa) 1.5 szklanki
  • mleko 1 szklanki
  • woda gazowana 1 szklanka
  • jajka 3 sztuki duże
  • olej 0.5 litra
  • >mięso mielone mieszane 0.5 kg.
  •  

    Czas przygotowania przepisu:

    Łączny czas przyrzadzenia: 30min.
    Czas przygotowania: 30 min.

     

    jak przyrządzić Naleśniki meksykańskie ?

    FARSZ: Mięso mielone, cebulkę, paprykę czerwoną, przyprawić (solą, czosnek, chilli), smażymy na patelni. Gdy się trochę podsmaży dodajemy resztę składników (groszek, fasolkę szparagową, fasolkę czerwoną, białą, kukurydzę) i dalej smażymy.

    CIASTO NALEŚNIKOWE: dokładnie wymieszać mleko z wodą gazowaną i z łyżką oleju. Do wysokiego garnka przesiać mąkę, wbić jajka, ucierać łyżką, stopniowo wlewając przygotowany płyn, posolić, zmiksować, przykryć, zostawić na 1 godzinę. Przed smażeniem naleśników ciasto ponownie dokładnie wymieszać i ewentualnie dolać płynu. Mieszać ciasto przed każdym wlaniem go na patelnie. Na usmażone naleśniki dajemy farsz i składamy w rulonik. Posypać żółtym serem (można też dodać sos meksykański z Knorra) SMACZNEGO!

    0/5 (0 Reviews)
    Default image
    admin
    Articles: 22553