Przepis na Naleśniki po meksykańsku

Składniki potrzebne do przepisu: Naleśniki po meksykańsku

  • naleśniki 10 szt
  • >mięso mielone wieprzowe 0,6 kg
  • >duża cebula 1 szt
  • >duża marchew 1 szt
  • >mała puszka kukurydzy
  • >pół puszki czerwonej fasoli
  • przecier pomidorowy 3 łyżki
  • śmietana 2 łyżki
  • olej
  • sól
  • pieprz
  • bazylia
  •  

    Czas przygotowania przepisu:

    Łączny czas przyrzadzenia: 30min.
    Czas przygotowania: 30 min.

     

    jak przyrządzić Naleśniki po meksykańsku ?

    Na oleju szklimy cebulę, dodajemy startą na grubych oczkach marchew podsmażamy, dodajemy mięso. Gdy mięso będzie usmażone dodajemy przecier, śmietanę. Doprawiamy do smaku solą pieprzem i bazylią. Można dodać czosnek. Gotowym farszem napełniamy naleśniki, składamy w koperty, podsmażamy, można polać jakimś ostrym sosem. Smacznego!

    0/5 (0 Reviews)
    Default image
    admin
    Articles: 22556