Przepis na Naleśniki ze szpinakiem i dwoma serami

Składniki potrzebne do przepisu: Naleśniki ze szpinakiem i dwoma serami

  • szpinak liście 300 g
  • cebula 1 sztuka
  • czosnek 2 ząbki
  • ser mozzarella 0,5 kulki
  • jajko 2 sztuki
  • ser gouda 50 g
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • gałka muszkatołowa 0,5 łyżeczki
  • masło 2 łyżki
  • naleśnik 6 sztuk
  •  

    Czas przygotowania przepisu:

    Łączny czas przyrzadzenia: 30min.
    Czas przygotowania: 30 min.

     

    jak przyrządzić Naleśniki ze szpinakiem i dwoma serami ?

    Na łyżce masła szklimy posiekaną cebulę, dodajemy czosnek przeciśnięty przez praskę, chwilę smażymy.

    Następnie wrzucamy resztę masła i posiekany umyty szpinak. Smażymy, aż zmniejszy objętość.

    Doprawiamy solą, pieprzem, gałką, dusimy chwilę.

    Dodajemy startą mozzarellę i jajka, mieszamy i dusimy do zgęstnienia.

    Farsz rozkładamy na naleśniki, posypujemy tartym żółtym serem i składamy w chusteczkę.

    Podgrzewamy chwilę na patelni, aż ser się rozpuści.

    0/5 (0 Reviews)
    Default image
    admin
    Articles: 22556