Przepis na Żeberka baranie w całości na grillu (rack of lamb)

Składniki potrzebne do przepisu: Żeberka baranie w całości na grillu (rack of lamb)

  • żeberka baranie 2 sztuki
  • czosnek 6 ząbków
  • oregano 1 szczypta
  • sól 1 szczypta
  • oliwa
  •  

    Czas przygotowania przepisu:

    Łączny czas przyrzadzenia: 5min.
    Czas przygotowania: 5 min.

     

    jak przyrządzić Żeberka baranie w całości na grillu (rack of lamb) ?

    Żeberka w całości – natrzeć solą, oregano, czosnkiem i odstawić na 1 godz w chłodne miejsce.

    Położyć na mocno rozgrzaną i naoliwioną płytę.

    Smażyć 20 min z każdej strony – przewracając ale nie za często.

    Są gotowe jak się pojawi czarno-brązowa skórka.

    Zdjąć z grilla i lekko przestudzić – kroić na pojedyncze kawałki wzdłuż kości.

    Podawać na salacie greckiej

    PRZEPYSZNE!!!!

    0/5 (0 Reviews)
    Default image
    admin
    Articles: 22556