Składniki potrzebne do przepisu: Sałatka grzybowa”Na Zime”
Czas przygotowania przepisu:
Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 15min.
Czas przygotowania: 75 min.
jak przyrządzić Sałatka grzybowa”Na Zime” ?
Grzyby oczyść, umyj, pokrój w większe kawałki zagotuj w osolonej wodzie około 20-30 minut, odcedź i odstaw do wystudzenia. Ponownie włóż grzyby do garnka dodaj oliwy wszystkie przyprawy i duś pod przykryciem dodaj startą marchew, i zeszklona wcześniej cebule z czosnkiem. W osobnym garnku zagotuj osoloną wodę wrzuć fasolkę na około 15min, odcedź i dodaj do grzybów pod koniec duszenia dopraw koncentratem pomidorowym. Sałatkę ponakładaj w słoje i zapasteryzuj około 15-20 minut. Odstaw w chłodne zaciemnione miejsce podawaj na zimno jak i na gorąco