Jak przyrządzić Omlety z rybą po chińsku?

Przepis: Omlety z rybą po chińsku

Ile porcji: 5

Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 0min.
Czas przygotowania: 1 godz.

Jak przyrządzić Omlety z rybą po chińsku?

Dorsza posiekać, przełożyć do naczynia, dodać 1/2 łyżeczki soli i 4 łyżeczki wody, rozetrzeć na jednolitą masę. Cebulę dymkę bardzo drobno posiekać. Masę rybną wymieszać pastą anchois, cebulą i przyprawami. Mieszać około minuty w jednym kierunku aż powstanie jednolita masa. Wstawić do lodówki na 1-2 godz. Jaja roztrzepać z solą. Dwie łyżki oleju wlać na gorącą patelnię, rozprowadzić po dnie patelni, rozgrzać na średnim ogniu, wlać jedną łyżkę roztrzepanych jaj, po chwili nałożyć łyżeczkę masy rybnej pośrodku omlecika. Łopatką do obracania kotletów podważyć jedną stronę i szybkim ruchem złożyć omlet w półksiężyc lekko przyciskając, aby zlepić brzegi. Smacznego.

0/5 (0 Reviews)
Default image
admin
Articles: 22553