Jak przyrządzić Ryba morska z wody?

Przepis: Ryba morska z wody

Ile porcji: 6

Łączny czas przyrzadzenia: 1dni
Czas przygotowania: 1 dni

Jak przyrządzić Ryba morska z wody?

Filety ułożyć w naczyniu, obłożyć plastrami cebuli, przykryć, umieścić w dolnej części lodówki.

Po kilkunastu godzinach, gdy rozmarzną — wyjąć, podzielić na porcje i oprószyć rozkruszonymi przyprawami.

Warzywa (marchew, pietruszka, seler, por) umyć, obrać, opłukać, pokrajać w paski, dodać cebulę, zalać osoloną wodą, gotować ok. 10 min.

Porcje ryby włożyć do wrzącego wywaru i ugotować.

Odcedzić i razem z warzywami ułożyć na ogrzanym półmisku.

Polać stopionym masłem, posypać posiekaną natką pietruszki.

Półmisek udekorować listkami pora lub jarmużu.

Podawać z ziemniakami z wody i surówkami.

0/5 (0 Reviews)
Default image
admin
Articles: 22553