Przepis na Morszczuk w cieście

Składniki potrzebne do przepisu: Morszczuk w cieście

  • >filet z morszczuka 600 g
  • jajka 3
  • mleko 500 ml
  • musztarda 2 łyżki
  • mąka 250 g
  • natka pietruszki 1/4 pęczka
  • koperek 1/4 pęczka
  • tymianek 1 łyżeczka
  • cytryna 1
  • >olej do smażenia
  • pieprz
  • sól
  •  

    Czas przygotowania przepisu:

    Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 0min.
    Czas przygotowania: 1 godz.

     

    jak przyrządzić Morszczuk w cieście ?

    Filety doprawić do smaku solą, pieprzem, suszonym tymiankiem, skropić sokiem z cytryny i posmarować musztardą. Włożyć do miski, przykryć folią spożywczą i wstawić do lodówki na 30 min.

    Jajka rozbełtać widelcem, dodać mleko i połowę mąki, cały czas mieszając. Ciasto powinno mieć konsystencję gęstej śmietany. Dodać posiekany koperek i natkę, wymieszać.

    Filety obtaczać w pozostałej mące, potem w cieście, smażyć na rozgrzanym oleju na rumiano z obu stron.

    0/5 (0 Reviews)
    Default image
    admin
    Articles: 22553