Przepis na Ryba po japońsku

Składniki potrzebne do przepisu: Ryba po japońsku

  • >ryba, np. dorsz 4 plastry
  • ogórki konserwowe 7 sztuk
  • papryka konserwowa 8 połówek
  • cebula 2 sztuki
  • bułka tarta do obtoczenia
  • mąka do obtoczenia
  • woda 1 szklanka
  • ocet 6 łyżek
  • olej 1/2 szklanki
  • ketchup 6 łyżek
  • koncentrat pomidorowy 1 słoiczek
  • cukier 3 łyżki
  • pieprz do smaku
  • sól do smaku
  •  

    Czas przygotowania przepisu:

    Łączny czas przyrzadzenia: 2godz. 16min.
    Czas przygotowania: 2 godz.
    Czas gotowania: 8 min.
    Czas smażenia: 8 min.

     

    jak przyrządzić Ryba po japońsku ?

    Rybę obtoczyć w mące i bułce tartej- odrobiną- a następnie usmażyć ją. Ogórki, paprykę konserwową pokroić w kostkę, cebule pokroić w talarki. Na dnie półmiska umieścić rybę, następnie ogórki, paprykę i cebulę. Składniki na zalewę (woda, ocet, olej, ketchup, koncentrat pomidorowy, cukier, sól, pieprz) dodać do siebie, po czym zagotować je. Gotową zalewą polać rybę i inne składniki- po ostygnięciu. Wstawić do lodówki na 1- 2 godziny.

    0/5 (0 Reviews)
    Default image
    admin
    Articles: 22553