Przepis na Śmietanowy sos grzybowy z serem feta

Składniki potrzebne do przepisu: Śmietanowy sos grzybowy z serem feta

  • sól 1 szczypta
  • czosnek 2 ząbki
  • oliwa z oliwek 1 łyżka
  • masło 100 g
  • mleko 100 ml
  • ser feta 1 opakowanie
  • pieczarki 30 dag
  • śmietana 30% 1 kubeczek
  • pieprz czarny 1 szczypta
  •  

    Czas przygotowania przepisu:

    Łączny czas przyrzadzenia: 15min.
    Czas przygotowania: 15 min.

     

    jak przyrządzić Śmietanowy sos grzybowy z serem feta ?

    Rozgrzewamy na patelni masło i oliwę, pieczarki kroimy w plastry i podsmażamy… na zezłocone pieczarki wrzucamy zgnieciony czosnek, lekko solimy i pieprzymy, do osobnego garnuszka wlewamy mleko śmietanę i wrzucamy skrojony w kosteczkę ser feta, doprowadzamy do wrzenia, łączymy z grzybkami, jeśli konsystencja nie jest kremowa można zagęścić lekko mąką lub żółtkiem jajka.

    0/5 (0 Reviews)
    Default image
    admin
    Articles: 22553