Jak przygotować Gołąbki jak u babci?

Przepis: Gołąbki jak u babci

Ile porcji: 11

Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 15min.
Czas przygotowania: 75 min.

Jak przygotowaćGołąbki jak u babci ?

Kapustę, po wycięciu głąba wkładamy do wrzącej osolonej wody. Obgotowujemy i wyciągamy, rozdzielamy liście.

ryż gotujemy na sypko.

Z mięsa mielonego, namoczonej bułki, pokrojonej w kostkę i podsmażonej cebuli wyrabiamy farsz mięsny jak na kotlety mielone, dodajemy ryż, mieszamy i doprawiamy.

farsz układamy na liściach kapusty (z liści odetnij grube nerwy) i zawijamy.

W naczyniu żaroodpornym, na dnie ułóż kilka liści a na nich połóż gołąbki, podlej bulionem wymieszanym z koncentratem pomidorowym i duś do miękkości (np w piekarniku).

0/5 (0 Reviews)
Default image
admin
Articles: 22556