Jak przyrządzić Podudzia pikantno słodkie?

Przepis: Podudzia pikantno słodkie

Ile porcji: 6

Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 30min.
Czas przygotowania: 20 min.
Czas pieczenia: 70 min.

Jak przyrządzić Podudzia pikantno słodkie?

Udka umyć, osuszyć przełożyć do miski, i natrzeć przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Wysmarować miodem i keczupem.

Następnie oprószyć chilli, papryką słodką, przyprawą do gyrosa.

Przełożyć do worka do pieczenia i zlać wodą.

Zamknąć worek i wstawić do piekarnika do pieczenia na 40 minut w temperaturze 170-180 stopni.

Następnie przeciąć worek i przełożyć do naczynia żaroodpornego wraz z powstałym sosem i podpiec jeszcze 10 – 15 minut by mięso się zarumieniło.

0/5 (0 Reviews)
Default image
admin
Articles: 22556