Przepis na Bigos smażony

Składniki potrzebne do przepisu: Bigos smażony

  • kapusta kiszona pół opakowania
  • >cienka kiełbasa 1 pętko
  • cebula 1 sztuka
  • przyprawa
  •  

    Czas przygotowania przepisu:

    Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 0min.
    Czas przygotowania: 1 godz.

     

    jak przyrządzić Bigos smażony ?

    Cebulkę i kiełbasę pokroić w kostkę, posypać przyprawą, dobrze zesmażyć na oleju. Kapustę kiszoną dobrze wycisnąć (jeżeli jest bardzo kwaśna – przepłukać), poszatkować, wrzucić do reszty i podsmażyć około 10 min. Wszystko zalać wrzątkiem, tak by zakryło całą kapustę i dusić na wolnym ogniu do wygotowania wody. Po tym czasie podlać potrawę olejem, wymieszać, doprawić do smaku. Smacznego!

    0/5 (0 Reviews)
    Default image
    admin
    Articles: 22556