Przepis na Zupa rybna

Składniki potrzebne do przepisu: Zupa rybna

  • ryby morskie 75 dag filetów
  • 1 L
  • oliwa 1/3 szklanki
  • 5 duzych
  • wino białe wytrawne 1 szklanka
  • 1 sztuka 1 sztuka 8 ziarenek 2 ząbki do smaku 1 łyżka

     

    Czas przygotowania przepisu:

    Łączny czas przyrzadzenia:
    Czas przygotowania: 75 min

     

    jak przyrządzić Zupa rybna ?

    Cebulę, por, czosnek drobno posiekać i udusić na oleju. Dolać gorący rosół i dodać przyprawy, a gdy zupa zawrze, włożyć obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki, gotować ok. 20 min.

    Dodać drobno pokrojona rybę i gotować kolejne 20 min. Zdjąć z ognia, dodać wino i posiekana natkę pietruszki, wymieszać i smacznego.