Przepis na Bigos z papryki

Składniki potrzebne do przepisu: Bigos z papryki

  • papryka czerwona 1 kg
  • fasola z puszki 1 puszka
  • >kiełbasa /np śląska/ 30 dag
  • cebula 1 sztuka
  • olej 2 łyżki
  • przecier pomidorowy 3 łyżki
  • śmietana 3/4 szklanki
  • mąka pszenna 1 łyżka
  • >mielona papryka 1 łyżeczka
  • majeranek 2 łyżeczki
  • pieprz 1 szczypta
  • sól 1 szczypta
  •  

    Czas przygotowania przepisu:

    Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 0min.
    Czas przygotowania: 60 min.

     

    jak przyrządzić Bigos z papryki ?

    Umytą i oczyszczoną z gniazd nasiennych paprykę pokroić w kostkę, udusić z 1 łyżką oleju. Kiełbasę pokroić w półplasterki, usmażyć. Cebulę drobno pokroić, oprószyć mąką, lekko zrumienić na łyżce oleju i tłuszczu wytopionym z kiełbasy, połączyć z papryką, fasolą (bez zalewy), przecierem, śmietaną i kiełbasą, chwilę razem dusić. Przyprawić do smaku papryką, majerankiem, solą i pieprzem. Podawać z pieczywem lub pulpetami i ryżem .

    0/5 (0 Reviews)
    Default image
    admin
    Articles: 22556