Przepis na Błyskawiczne Ciasto ze Śliwkami i Kruszonką

Składniki potrzebne do przepisu: Błyskawiczne Ciasto ze Śliwkami i Kruszonką

  • śliwki lub inne owoce sezonowe wedle uznania
  •  

    Czas przygotowania przepisu:

    Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 0min.
    Czas przygotowania: 1 godz.

     

    jak przyrządzić Błyskawiczne Ciasto ze Śliwkami i Kruszonką ?

    1.Do głębokiej miski lub garnka wbić jajka,dodać miękką margarynę i cukier puder.Składniki połączyć mikserem,następnie wlać mleko,dodać mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia oraz cukier waniliowy.Całość ponownie zmiksować.

    Ciasto wyłożyć na naoliwioną blachę o średnicy 25×40,wyrównać z wierzchu i układać przekrojone na pół wydrylowane śliwki rozkrojoną częścią do góry.

    Na śliwki równomiernie rozsypać kruszonkę.

    Piec w temp.180stopni ok 45min.

    Gdy ciasto ostygnie posypać cukrem pudrem.

    KRUSZONKA:

    Margarynę(lub masło),cukier i mąkę połączyć ze sobą. Jeżeli jest zbyt klejąca dosypać trochę mąki, jeżeli za sypka dodać troszeczkę margaryny.

    0/5 (0 Reviews)
    Default image
    admin
    Articles: 22556