Przepis na Ciastka chrupaki

Składniki potrzebne do przepisu: Ciastka chrupaki

  • płatki kukurydziane 20 dkg
  • jajka 3 szt
  • cukier 1 szklanka
  • >pestki słonecznika 1 opakowanie
  • płatki migdałowe 1 opakowanie
  • >pestki dyni 1/2 opakowania
  •  

    Czas przygotowania przepisu:

    Łączny czas przyrzadzenia: 30min.
    Czas przygotowania: 10 min.
    Czas pieczenia: 20 min.

     

    jak przyrządzić Ciastka chrupaki ?

    Żółtka utrzeć z połową cukru, białka ubić z drugą połową cukru. Płatki wymieszać z pestkami i migdałami. Wymieszać żółtka i białka. Następnie wszystko razem wymieszać.

    Piekarnik nagrzać do 180 stopni. Na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia wyłożyć cienką warstwę masy. Włożyć do piekarnika i piec do zarumienienia.

    Na koniec połamać upieczone ciasto na małe kawałeczki i zjeść;) Smacznego.

    0/5 (0 Reviews)
    Default image
    admin
    Articles: 22556