Składniki potrzebne do przepisu: Ciasto Cappuccino
Czas przygotowania przepisu:
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 30 min
Czas pieczenia: 25 min
jak przyrządzić Ciasto Cappuccino ?
Masa: Serek wymieszać dokładnie z cappuccino. Żelatynę rozpuścić w 1/4 szklanki gorącej wody, przestudzić. Kremówkę ubić na sztywno. Powoli dodawać cukier i dalej miksować. Wlewać przestudzoną żelatynę, cały czas miksując. Ubitą masę dodać do serka mascarpone i zmiksować lub wymieszać.
Wierzch: Kremówkę ubić na sztywno. Wsypać cukier i ubić.
Biszkopt nasączyć ostudzoną posłodzoną kawą, przełożyć kremem cappuccino, na wierzch wyłożyć ubitą kremówkę, oprószyć cappuccino. Przechowywać w lodówce.