Przepis na Ciasto z biszkoptami i masą budyniową

Składniki potrzebne do przepisu: Ciasto z biszkoptami i masą budyniową

  • ananasy lub brzoskwinie 1 puszka
  • galaretka czerwona 2 opakowania
  • 1 szkl 3/4 szkl 125 g 4 szt
  • biszkopty okrągłe 30 dag
  • dżem 0,5 słoika
  • 2 łyżki 1 łyżka 2 łyżeczki 250 g
  • budyń waniliowy z cukrem 2 opakowania
  • 2 łyżki 1 łyżka płaska 2 szkl
  • sok owocowy 1 szklanka
  •  

    Czas przygotowania przepisu:

    Łączny czas przyrzadzenia:
    Czas przygotowania: 90 min

     

    jak przyrządzić Ciasto z biszkoptami i masą budyniową ?

    CIASTO:

    mąka pszenna – 2 niepełne szklanki

    cukier – 1 szkl

    mleko – 3/4 szkl

    margaryna – 125 gram

    jajka – 4 szt

    biszkopty okrągłe – 30 dag

    dżem – 0,5 słoika

    kakao – 2 łyżki

    woda – 1 łyżka

    proszek do pieczenia – 2 łyżeczki

    MASA:

    sok z owoców – 1 szkl

    margaryna – 250 gram

    budyń waniliowy z cukrem – 2 opakowania

    cukier – 2 łyżki

    mąka pszenna – 1 płaska łyżka

    puszka ananasów lub brzoskwiń – 1 szt

    DODATKOWO: galaretka czerwona – 2 opakowania

    Ciasto:

    Biszkopty posmarować dżemem, sklejać po dwa i ułożyć jeden obok drugiego na blaszce o wymiarach 24×39 cm.

    Jajka ubić z cukrem. Dodać mleko, kakao, wodę, mąkę z proszkiem do pieczenia. Na koniec dodać rozpuszczoną, zimną margarynę.

    Ciastem zalać biszkopty.

    Piec w temp 180 st przez 30 min.

    Po upieczeniu biszkopty nasączyć alkoholem lub syropem.

    Masa:

    Syrop z owoców i cukier zagotować.

    Budynie rozpuścić w szklance wody, dodać mąkę, wlać do syropu, zagotować.

    Po ostudzeniu utrzeć z margaryną.

    Masę wyłożyć na upieczone ciasto. Na masie ułożyć owoce (ja owoce wymieszałam z masą) i zalać galaretką przygotowaną według przepisu z opakowania.

    0/5 (0 Reviews)
    Default image
    admin
    Articles: 22556