Przepis na Naleśniki z jabłkami i rodzynkami

Składniki potrzebne do przepisu: Naleśniki z jabłkami i rodzynkami

2 szt 2 łyżka 1 szklanka
  • mineralna gazowana woda 1/2 szklanka
  • 1/8 łyżeczka
  • olej ryżowy 1/4 szklanka
  • olej do smażenia 1 łyżka
  •  

    Czas przygotowania przepisu:

    Łączny czas przyrzadzenia:
    Czas przygotowania: 30 min

     

    jak przyrządzić Naleśniki z jabłkami i rodzynkami ?

    Jabłka obieramy, usuwamy gniazda nasienne i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Wykładamy je na suchą patelnię, wsypujemy cukier i smażymy do momentu, aż puszczą wodę. Dokładamy rodzynki i smażymy wszystko jeszcze przez 10 minut. Odstawiamy.

    Przygotowujemy ciasto: wszystkie składniki wrzucamy/wlewamy do miski i ubijamy mikserem na najwyższych obrotach przez 3 minuty. Ciasto nie powinno być zbyt gęste. Smażymy naleśniki, skrapiając co 3-ci naleśnik patelnię olejem.

    Na każdy naleśnik kładziemy po łyżce farszu, rozsmarowujemy go na połowie naleśnika i zwijamy w rulonik.

    Smacznego!

    0/5 (0 Reviews)
    Default image
    admin
    Articles: 22556