Przepis na Panierowane mięsne paluszki

Składniki potrzebne do przepisu: Panierowane mięsne paluszki

  • >mięso mielone 50 dag
  • jajka 3 sztuki
  • cebula 1/2 sztuki
  • bułka namoczona w mleku 1 sztuka
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • zioła wg uznania
  •  

    Czas przygotowania przepisu:

    Łączny czas przyrzadzenia: 40min.
    Czas przygotowania: 40 min.

     

    jak przyrządzić Panierowane mięsne paluszki ?

    Do mięsa mielonego dodać namoczoną bułkę, jedno jajko, skrojoną drobno cebulę i ulubione zioła. Doprawić solą i pieprzem wyrobić. Masa musi być zwięzła. Deskę obsypać tartą bułką i z masy uformować wałeczek o grubości 1,5 – 2 cm. Kroić na kawałki 5 -7 cm długości. Panierować w roztrzepanym jajku i bułce tartej i smażyć na rozgrzanym tłuszczu. Podawać z ketchupem, sosem czosnkowym i pieczywem.

    0/5 (0 Reviews)
    Default image
    admin
    Articles: 22556