Przepis na Placki cygańskie

Składniki potrzebne do przepisu: Placki cygańskie

  • ziemniaki 50 dag
  • jajka 2 sztuki
  • >mąką 3 łyżki
  • cebula 1 sztuka
  • sól do smaku
  •  

    Czas przygotowania przepisu:

    Łączny czas przyrzadzenia: 2godz. 15min.
    Czas przygotowania: 80 min.
    Czas gotowania: 40 min.
    Czas smażenia: 15 min.

     

    jak przyrządzić Placki cygańskie ?

    Mięso pokroić w kostkę, obsmażyć na tłuszczu.

    Osobno podsmażyć pokrojone pieczarki i cebulę, włożyć do mięsa i udusić. Pod koniec dodać pokrojoną w niewielkie kawałki fasolkę szparagową i przyprawić.

    Ziemniaki zetrzeć na tarce, dodać startą cebulę, jajka, mąkę i wymieszać.

    Usmażyć duże placki na mocno rozgrzanym tłuszczu.

    Po zdjęciu z patelni położyć na każdym porcję gulaszu,

    złożyć placek na pół.

    0/5 (0 Reviews)
    Default image
    admin
    Articles: 22556