Przepis na Powidła śliwkowe które same się smażą

Składniki potrzebne do przepisu: Powidła śliwkowe które same się smażą

  • >śliwki węgierki takie prawdziwe 3 kg
  • cukier 60 dkg
  • ocet 1 łyżka
  •  

    Czas przygotowania przepisu:

    Łączny czas przyrzadzenia: 1dni
    Czas przygotowania: 1 dni

     

    jak przyrządzić Powidła śliwkowe które same się smażą ?

    Śliwki drylujemy i wrzucamy do garnka, zasypujemy cukrem i wlewamy ocet ( dowiedziałam się że to dla konsystencji i koloru). Zostawiamy to wszystko na noc. Na dnie będzie sok i dzięki temu nasze powidła się nie będą przypalały.

    Rano stawiamy na mały gaz i uwaga

    NIE WOLNO DO NICH WŁOŻYĆ ŁYŻKI – NIE MIESZAMY ICH WCALE!

    Smażymy powidła 3 godziny i tylko mieszamy garnkiem w kółko. Ja smażyłam je trzy dni tak po dwie godziny i odstawiałam.

    Gorące nakładamy do wyparzonych słoików i zakręcamy. Kładziemy do góry nogami i przykrywamy do ostygnięcia.

    0/5 (0 Reviews)
    Default image
    admin
    Articles: 22556