Składniki potrzebne do przepisu: Razowe ciasteczka
Czas przygotowania przepisu:
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 30 min
jak przyrządzić Razowe ciasteczka ?
Przy pomocy miksera ubij masło i cukier na gładką masę. Dodaj jajko, dalej ubijać. Do masy wsyp wiórki, otręby, mąkę pszenną i razową, sodę i proszek. Zmiksuj.
Z masy formuj nieduże kulki, układaj na blaszce wyłożonej papierem, spłaszcz widelcem (ponieważ masa jest dosyć lepka, widelec, przed każdym zgnieceniem, wkładać do mąki żeby ciastka się do niego nie przyklejały).
Upiecz w temperaturze 180ºC przez około 12 minut, aż będą lekko brązowe. Wystudź na kratce.
Czekoladę rozpuść w kąpieli wodnej, maczaj każde ciastko do połowy, odkładaj na kratkę.
Ciastka można zamaczać w lukrze, a później w siemieniu lnianym.