Przepis na Rissotto

Składniki potrzebne do przepisu: Rissotto

  • ryż 40 dag
  • >papryka kolorowa 1,5 sztuki
  • >kukurydza konserwowa 1 puszka
  • cebula 1 sztuka
  • >martadela 30 dag
  • natka pietruszki 1/2 pęczka
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • olej do smażenia
  • bulion 1 szklanka
  •  

    Czas przygotowania przepisu:

    Łączny czas przyrzadzenia: 30min.
    Czas przygotowania: 30 min.

     

    jak przyrządzić Rissotto ?

    Ryż opłukać i ugotować na sypko w osolonej wodzie. Paprykę oczyścić, umyć i pokroić w średnią kostkę. Cebulę pokroić w piórka i przesmażyć na oleju. Dodać pokrojoną w kostkę wędlinę i paprykę. Dusić do pół miękkości papryki. Dodać ryż. Podlać bulionem i dusić na małym ogniu 10 – 15 minut. Dodać kukurydzę i posiekaną natkę pietruszki. Doprawić solą i pieprzem do smaku.

    0/5 (0 Reviews)
    Default image
    admin
    Articles: 22556