Składniki potrzebne do przepisu: Zupa gulaszowa
Czas przygotowania przepisu:
Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 0min.
Czas przygotowania: 1 godz.
jak przyrządzić Zupa gulaszowa ?
Mięso umyć , wytrzeć papierowym ręcznikiem, pokroić w kostkę, dodać pokrojoną w talarki cebulę, pieczarki, przesmażyć wszystko 10 min na patelni, na maśle roślinnym.
Dodać pokrojoną w kostkę marchew, listek laurowy, pora, startą pietruszkę i selera, smażyć jeszcze 5 min.
Przełożyć do dużego garnka, zalać 2 litrami wody, gotować do miękkości.
Gdy wszystko będzie miękkie, dodać obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki i czosnek.
Gdy ziemniaki będą prawie miękkie, dodać odsączoną kukurydzę, koncentrat, pieprz, paprykę, majeranek, gotować jeszcze 7 min.
Po tym czasie, mąkę rozrobić z zimną wodą, zaprawić zupę, gotować jeszcze 2 min.
Zupa ma być pikantna, doprawić wg własnego smaku.
Smacznego